FŐSZÉKESEGYHÁZI PLÉBÁNIA
Hirdetések

Nagyböjt 5. hete
(2023.március 26.)

  1. Nyári időszámítás — nyári miserend. Vasárnapra virradó éjszaka előre igazítottuk óráinkat. Ezzel érvénybe lépett a nyári miserend: elsőpénteken, szombaton és vasárnap 18:00-kor kezdődnek az esti szentmisék. A többi szentmise időpontja változatlan.

  2. Keresztút. Pénteken, március 31-én 18:00-kor keresztutat járunk a vízivárosi templomban.
    Jövő vasárnap, Virágvasárnap délután 14:30-kor indul a hagyományos családos keresztút a Jó Pásztor kápolnától.
  3. Virágvasárnap. Április 2-val, Urunk szenvedésének vasárnapjával megkezdődik a Nagyhét. 10:30-kor a Bíboros Főpásztor mutatja be az ünnepélyes szentmisét a bazilikában, amelynek keretében felhangzik a passió éneke.
  4. Képviselőtestületi választás. A jövő hét során kihelyezésre kerül a
    templomokban a 15 jelölt rövid fényképes bemutatkozása, amelyet a honlapon (https://bazilika-esztergom.hu) is megtekinthetünk majd. Bő egy hónap áll a rendelkezésünkre, hogy áttekintsük ezt a listát.
    A képviselőtestület 8 tagjának és 2 póttagjának a megválasztására május 7-én, vasárnap kerül sor. Plébániánk minden 18. életévét betöltött tagja választójoggal bír. Kérjük, éljünk is ezzel! Az előttünk álló időszakban fordítsunk egy kis időt arra, hogy megfontoljuk, ki az a 8 személy, akire leadjuk szavazatunkat!
  5. Nagyböjti gyűjtés. Egyházunk az előző évek hagyományát követve nagyböjti gyűjtést rendez. Telefonos adományvonalon kapcsolódhatunk be a Karitász munkájába: ha hívjuk az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500
    forinttal segítünk. „1% segítség, 100% szeretet.” Kérjük, hogy aki teheti, adója egy százalékával is támogassa a Katolikus Karitász szolgálatát: a Karitászt Támogató Alapítványt. Köszönjük a rászorulóknak szánt adományaikat!