2500 Esztergom Szent István tér 1.
info[a]bazilika-esztergom.hu
  • Gyengén látó ikon

Aktuális Események

06. 15. 10:30
Papszentelés
06. 15. 15:00
Esküvő
06. 15. 18:00
Szentmise
06. 16. 10:30
Szentmise
06. 16. 11:30
Keresztelő
06. 16. 18:00
Szentmise

Mai nap a Bazilikában

10:30
Papszentelés
15:00
Esküvő
18:00
Szentmise

Adatkezelési tájékoztató

1. Általános rendelkezések

Az adatkezelés célja: A Szolgáltató abban az esetben gyűjt a Felhasználóktól személyes adatokat, ha a Felhasználó úgy dönt, hogy regisztrál, vagy más módon megadja adatait, esetleg kapcsolatba szeretne lépni Szolgáltatóval online kapcsolat-felvételi űrlap segítségével.

A Látogató az oldalon történő regisztrációval vagy adatainak megadásával és a jelen ÁSZF elfogadásával kifejezett, egyértelmű és önkéntes hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Szolgáltató a Látogató által rendelkezésére bocsátott személyes adatait nyilvántartsa, rögzítse, tárolja és a szolgáltatás nyújtásához, illetőleg a szolgáltatás minőségének javításához és ellenőrzéséhez szükséges mértékben kezelje.

Az adatgyűjtés formája: az oldalon megjelenő valamelyik űrlap kitöltése és elküldése. A Szolgáltató az érdeklődő (Felhasználó) nevét, telefonszámát, címét illetve e-mail címét kéri el. A Felhasználó a weboldali űrlapok elküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató személyes adatait nyilvántartsa, rögzítse, tárolja és a szolgáltatás nyújtásához, illetőleg a szolgáltatás minőségének javításához és ellenőrzéséhez szükséges mértékben kezelje. Az adatkezelés célja: ajánlatok küldése, hírlevél küldése.

Böngészéskor mindössze anonim információk kerülnek rögzítésre arról, hogy a látogatók mely aloldalakat nézik meg, milyen funkciókat használnak vagy próbálnak meg használni. Ezen adatok segítséget nyújtanak az oldal üzemeltetéséhez és továbbfejlesztéséhez, valamint a zökkenőmentes működés fenntartásához.

A 2011. évi CXII. törvény alapján van lehetőség arra, hogy az Szolgáltató kérés esetén tájékoztatást adjon a Felhasználónak (jogosultnak) személyes adatai kezeléséről, helyesbítse a Felhasználó (jogosult) személyes adatait, valamint törölje vagy zárolja a Felhasználó (jogosult) személyes adatait – a kötelező adatkezelés kivételével.

A Szolgáltató kérés esetén tájékoztatást ad a Felhasználó (jogosult) számára az általa kezelt adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az (esetleges) adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – a Felhasználó (jogosult) személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az Adatok törlése vagy helyesbítése is a fenti elérhetőségeken kérhető, illetve ugyanitt van lehetőség az Adatok kezelése ellen kifogást emelni. A Felhasználó (jogosult) tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatainak kezelése vagy továbbítása kizárólag az Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Szolgáltató, illetve az adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges; a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; egyéb, törvényben meghatározott esetekben.

Az Ön adatait bizalmasan kezeljük és harmadik fél számára nem továbbítjuk. kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl. posta, futárszolgálat). Munkatársaink, partnereink és szolgáltatóink titoktartási kötelezettséggel tartoznak felénk.

Az adatkezeléssel kapcsolatosan eljáró illetékes hatóság megnevezése:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c; +36 (1) 391-1400; ugyfelszolgalat[a]naih.hu)

A Felhasználó (jogosult) a jogainak megsértése esetén az Szolgáltató, illetőleg az adatátvevő ellen bírósághoz fordulhat.

2. Süti (HTTP cookie)

Az oldal, mint a honlapok többsége HTTP sütiket (cookie) használ.

A sütik sokféle funkcióval rendelkezhetnek: információt gyűjtenek, megjegyzik a Felhasználó egyéni beállításait, megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. Az Szolgáltató a sütiknek köszönhetően tudja meghatározni például, hogy a weboldal melyik része a legnépszerűbb, melyik aloldalra kattintanak a legtöbben, stb. Ez azért is fontos, mert az Szolgáltató így a felhasználók igényeihez tudja alakítani a weboldalt és komplexebb felhasználói élményt tud nyújtani.

A legtöbb böngészőben beállítható, hogy a felhasználó elfogadja-e a cookie-kat vagy sem. A böngészőben található beállításokban azt is be lehet állítani, hogy a Felhasználó kér-e értesítést arról, ha a weboldal cookie-t kíván elhelyezni a böngészőjében, ahogy azt is, hogy a különböző típusú cookie-k meddig maradhatnak fenn, illetve törlődjenek-e a böngésző program bezárásakor.

Az elnevezése a kínai éttermekben előforduló szerencse süteményekből adódik amelyik egy olyan süti amiben üzenet van.

1994-ben valósította meg Lou Montulli amikor az első Internetes bevásárlókosarat készítette.

A süti vagy HTTP süti egy nagyon gyakran félreértett dolog. Sokan rossz szándékot, támadókat gondolnak mögötte valójában azonban jelenleg a honlapok 99,9%-a használ sütiket.

Elsősorban a munkamenet azonosítására szolgál, vagyis arra, hogy a szerver megjegyezze kivel kommunikál amíg a felhasználó be nem zárja a böngészőjét. Addig vagy esetenként hosszabb ideig is tárol adatokat. Ezek az adatok olyanok lehetnek, hogy mire kattintott, milyen adatokat írt be a felhasználó az egyes mezőkbe.

Sütik nélkül

  • Nem lehetne tárolt bejelentkezést használni
  • Nem lehetne megjegyezni, hol tartottunk
  • Nem lehetne termékeket bevásárló kosárba tenni
  • Nem lehetne beállításokat tárolni

Mi is a süti valójában?

A süti egy kis szövegfájl amit a böngésző tárol a felhasználó számítógépén. Nincs benne végrehajtható kód. A sütiket a felhasználó letörölheti és általában egy idő után maguktól törlődnek (lejárnak)

A sütiket a honlapot kiszolgáló szerver küldi le a böngészőnek és a böngésző letárolja. Ha a honlapot ugyanazzal a böngészővel látogatják meg ugyanarról a gépről akkor  a szerver megkapja a korábban letárolt adatokat.

3. IP címek

Az IP cím a számítógépek azonosítására szolgál a világhálón. Amikor csatlakozik az Internetre egy IP címet fog kapni a szolgáltatótól. Az IP címből megállapítható, hogy az adott pillanatban a kapcsolat melyik szolgáltatón keresztül jött létre. Az IP időnként megváltozhat.

További információ az IP címről: https://hu.wikipedia.org/wiki/IP-cím

A honlap a kapcsolat IP címét időnként eltárolhatja.

Az adatkezelés célja

Hibák felderítése, hibák naplózása, rosszindulatú rendszerhasználat kiszűrése.

Az IP címet a honlap a következő esetekben tárolja

  • Regisztrált felhasználó belépése
  • Belépési kísérlet
  • Rendszerhiba
  • Kimenő email küldése
  • Egyes kiemelt adatbázis műveletek

 

4. Belső modulok, komponensek

4.1. Belépés, regisztráció

A honlapon lehetőség van regisztrációra és belépésre. Regisztráció során létrehozhat egy felhasználói fiókot melynek során a következő személyes adatokat adhatja meg:

  • Név
  • Email cím
  • Telefonszám

Az adatkezelés célja

Felhasználói élmény fokozása, beállítások mentése, adatok kitöltésének megkönnyítése, marketing célú hírlevelek küldése, amennyiben a regisztrált felhasználó hozzájárul.

Adatkezelés időtartama

Érintett fél visszavonása

A felhasználói fiók bármikor megszüntethető.

4.2. Kapcsolat űrlap, jelentkezés hírlevélre

A honlapon lehetőség van név, email cím megadására a kapcsolatfelvételi űrlapon, illetve lehetőség van marketing célú hírlevélre feliratkozni.

  • Név
  • Email cím
  • Telefonszám (beállításoktól függően)

Az adatkezelés célja

Kapcsolat felvétel felhasználói kérdések megválaszolására, hozzájárulás esetén marketing célú hírlevelek küldése.

Adatkezelés időtartama

Érintett fél visszavonása

A megadott adatok egy törlő link segítségével megsemmisíthetőek.

4.3. Webáruház

A honlapon lehetőség van Internetes vásárlásra. A vásárlás történhet regisztrációval, vagy anélkül. Vásárlás során az alábbi adatokat kell megadnia:

  • Név
  • Email cím
  • Telefonszám
  • Cím

Az adatkezelés célja

Termék vagy szolgáltatás vásárlása, Pénzügyi bizonylat kiállítása, hozzájárulás esetén marketing célú hírlevelek küldése.

Vásárlás esetén az adatmegőrzés ideje legalább a számviteli törvényben előírt pénzügyi bizonylatokra vonatkozó minimális időtartam.

Bankkártyás fizetés esetén a fizetés a bank, vagy pénzintézet fizetőfelületén történik. A bankkártya adatok nem kerülnek a honlap birtokába. A bank vagy pénzintézet a tranzakció sikerességéről annak időpontjáról és összegéről küld információkat.

A Bankkártyás fizetést biztosító pénzintézetek kérhetnek adatokat a vásárlásról, vásárlóról is, illetve előírhatják követőkódok elhelyezését a weboldalban. Ezekről további tájékoztatást az adott pénzintézet oldalán talál.

 

5. Külső, harmadik féltől származó szoftverek

5.1. Bankkártyás fizetés

A bankkártyás fizetés szolgáltatója a Barion.

A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.”

Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi:

  • Név
  • Email cím
  • Telefonszám
  • Lakcím
  • Kosár tartalma

5.2. Facebook 'like'

Az oldalon található "like" gomb vagy "like" dobozt a Facebook Ireland Ltd. üzemelteti.

Facebook Ireland Ltd.

4 Grand Canal Square Grand Canal Harbour

Dublin 2 Ireland

A Facebook Ireland Ltd adatkezelési tájékoztatója itt olvasható

https://www.facebook.com/privacy/explanation

Amennyiben nem szeretné, hogy a weboldal kommunikáljon a Facebook alkalmazással akkor lépjen ki a Facebook fiókjából, vagy használjon privát böngészőablakot.

5.3. Google Analytics

A Szolgáltató a weboldalon a látogatókat, a látogatók számát, jellemzőit a GoogleAnalytics webanalitikai szolgáltatással méri. A GoogleAnalytics működése során számos jellemzőjét naplózza a látogatóknak, mint például: honnan érkezett, milyen böngészőt, vagy milyen operációs rendszert használ, mely oldalakat nézi meg a weboldalon. A GoogleAnalytics által tárolt adatok nem alkalmasak arra, hogy a látogatót név szerint azonosítsák, azonban egy későbbi látogatása során képes felismerni, hogy az adott számítógépéről, az adott felhasználó által használt böngészővel valaki már járt a weboldalon korábban.

A méréshez a rendszer kisméretű adatfájlokat, ún. sütiket (cookie-kat) helyez el böngészőjében. A mérés célja a felhasználói szokások megismerése, ezáltal az oldal bővítése, fejlesztése az így kinyert információk alapján. Célja még az oldalra érkező látogatók keresési szokásainak felmérése, az alkalmazott kereső kifejezések feltérképezése. A cookie-kat a webserver hozza létre a böngésző segítségével a látogató eszközén (ami lehet PC, laptop, okostelefon, egyebek), ahol azok egy elkülönített könyvtárban kerülnek tárolásra. Amennyiben nem szeretné, hogy a GoogleAnalytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

A Google Analytics szolgáltatás üzemeltetője a

Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043
USA

A Google adatvédelmi tájékoztatója itt olvasható:

https://policies.google.com/

 

6. Panaszkezelés

A jogsértő tartalomra érkező panaszokat a szolgáltató 3 munkanapon belül kivizsgálja, és annak eredményéről a panaszost írásban értesíti.

Panasztételi lehetőségek megegyeznek az 1. pontban meghatározott "A honlap tulajdonosa, adatkezelő" címével

Szolgáltató panasz közlésére/benyújtására az alábbi lehetőségeket biztosítja:

szóban (telefonon)

írásban (postai úton,  elektronikus levélben)

Panasz közlésével kapcsolatos eljárás: a telefonon közölt szóbeli panaszt minden munkanapon előre egyeztetett időpontban, 9 – 17 óra között, elektronikus eléréssel – üzemzavar esetén megfelelő más elérhetőséget biztosítva – az írásbeli panaszt folyamatosan fogadja.

A szolgáltatással kapcsolatos fogyasztói panasszal a Felhasználó az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság, békéltető testület, elektronikus hirdetésekkel kapcsolatosan a hírközlési hatóság eljárását kezdeményezheti.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság elérhetősége:

1364 Bp., Pf. 144; fogyved_kmf_budapest@nfh.hu

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Hivatalának elérhetőségei:

levélcím, 1525 Budapest, Pf., 75; info@nmhh.hu

A panaszkezelésre egyebekben a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény rendelkezései irányadók.

7. Adatfeldolgozó

A honlapot technikailag a Webtoday Kft mint adatfeldolgozó üzemelteti.

H 1056 Budapest Szerb u. 19.

webtoday[a]webtoday.hu

 

További adatfeldolgozók

Tárhely.eu Kft, szerver, szerver hoszting

H 1144 Budapest, Ormánság u 4

 

EV2 Internet Kft. rendszer adminisztráció

H 1149 Budapest, Róna út 120-122.

info[a]ev2.hu

8. Sütik

8.1 A rendszer működéséhez szükséges sütik

Megnevezés leírás lejárat
banner-xxx Képcserélő banner utoljára betöltött képe. 24 óra

customFormToken

Egyedi űrlapoknál a már kitöltött adatok átmeneti tárolása. 3 óra
main_lang Kiválasztott nyelv 30 nap
PHPSESSID Munkamenet azonosító Munkamenet ideje
privacy_accepted Adatvédelmi beállítások elfogadva, egyszerű üzemmódban. 6 hónap
privacy_accepted_performance Adatvédelmi beállítások, teljesítmény sütik elfogadva, szigorított üzemmódban. 6 hónap
privacy_accepted_marketing Adatvédelmi beállítások, marketing sütik elfogadva, szigorított üzemmódban. 6 hónap
privacy_accepted_all Adatvédelmi beállítások, összes süti elfogadva, szigorított üzemmódban. 6 hónap

wsOrderToken

Webshop megrendelés azonosító. Regisztráció nélküli vásárláshoz szükséges. 48 óra

Megjegyzés: A honlap látogatásakor nem feltétlenül lesz eltárolva az összes itt felsorolt süti. Ezek a sütik nem alkalmasak személyes adatok tárolására.

8.2 Teljesítmény sütik

A teljesítménysütik a weboldal teljesítményét figyelik, és névtelen adatokat gyűjtenek arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt. Ezek a sütik információkat szolgáltatnak a weboldal működésének javításához.

A Google Analytics által használt sütikről itt található az aktuális leírás

Megnevezés leírás Szolgáltató lejárat
_ga Látogatók megkülönböztetése Google.inc 2 év

_gid

Látogatók megkülönböztetése. Google.inc 24 óra
_gat vagy _dc_gtm_ Oldalbetöltések számlálása Google.inc 1 perc
AMP_TOKEN Egy olyan tokent tartalmaz, amely az AMP Client ID szolgáltatásból történő ügyfél-azonosító lekérdezéséhez használható. Google.inc 30mp..1év
_gac_xxx Hirdetési kampány információk. Google.inc 90 nap
Teljesítmény sütik engedélyezése
Google Analytics sütik engedélyezése
Marketing célú sütik engedélyezése
Google Hirdetési sütik engedélyezése
Hozzájárulás személyre szabott Google hirdetésekhez.
Hirdetésekkel kapcsolatos felhasználói adatok küldése a Google részére
Összes süti engedélyezése
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ