FŐSZÉKESEGYHÁZI PLÉBÁNIA
Hirdetések

Nagyböjt 4. hete
(2023.március 19.)

  1. Keresztút-járás. Nagyböjt péntekjein 18:00-kor a vízivárosi templomban elmélkedünk- imádkozunk Jézus szenvedéséről. Ezeket az alkalmakat plébániai csoportjaink készítik elő. Március 17-én cserkészeink vezetik a közös imádságot.
    Előre jelezzük, hogy Virágvasárnap délután 14:30-kor indul a hagyományos családos keresztút a belvárosi kálváriától.

  2. Felnőtt katekézis. Március 23-án, csütörtökön este folytatódik a felnőtt
    katekézisek sorozata. 20:00-kor találkozunk a Szent Adalbert Központ alagsori nagy előadótermében. A téma Jézus Krisztus szenvedése. A katekézist Ádám Miklós, a Főiskola biblikus tanára fogja tartani.
  3. Lelki adoptálás. Gyümölcsoltó Boldogasszony napjának előestéjén, március 24-én 17:00-kor szentmisére kerül sor a Bazilikában. Az Esztergom-Városi Plébánia zarándoklata keretében lelki adoptálásra nyílik módunk. Arra vállalkozhatunk, hogy egy még meg nem született, veszélyben lévő magzatért imádkozunk kilenc hónapon át minden nap, egészen karácsonyig.
  4. Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe — a Bakócz-kápolna búcsúja. Jézus Krisztus megtestesülésének ünnepe egyben a Bakócz-kápolna búcsúnapja. Ezért március 25-én, szombaton
    – 8:30-kor szentmisét mutatunk be a Bakócz-kápolnában,
    –16:30-kor a loretói litániát imádkozzuk ugyanitt, így köszöntve a Szűzanyát,
    –17:00-kor nagyböjt 5. vasárnapjának előesti miséje lesz a Bazilikában.
  5. Nyári időszámítás — nyári miserend. Jövő szombatról vasárnapra virradó éjszaka hatvan perccel előre igazítjuk óráinkat. Ezzel érvénybe lép a nyári miserend: elsőpénteken, szombaton és vasárnap az esti szentmisék 18:00-kor kezdődnek. A többi szentmise időpontja változatlan.
  6. Nagyböjti gyűjtés. Egyházunk az előző évek hagyományát követve nagyböjti gyűjtést rendez. Telefonos adományvonalon kapcsolódhatunk be a Karitász munkájába: ha hívjuk az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500
    forinttal segítünk. „1% segítség, 100% szeretet.” Kérjük, hogy aki teheti, adója egy százalékával is támogassa a Katolikus Karitász szolgálatát: a Karitászt Támogató Alapítványt. Köszönjük a rászorulóknak szánt adományaikat!