Évközi 7. hét

 

  1. Plébániai iroda rendkívüli nyitva tartása. Február 21-én, hétfőn a plébániai iroda kivételesen 10:00 és 12:00 óra között tart nyitva. Megértésüket köszönjük!

  2. Farsangi bál. Február 26-án megtartjuk a Főszékesegyházi és a Vízivárosi Plébániák első, közösen szervezett farsangi mulatságát. A farsang helyszíne a Szent Adalbert Központ Szent István terme, továbbá három kisebb terem. Érkezni 19:00-tól lehet, a közös ünnepség zárását hajnali 1:00 órakor tervezzük. A vidám estét a különböző korosztályoknak szánt programok színesítik majd. A farsang belépődíja, amelyet a helyszínen fizethetünk be:
    – családok számára: 2000Ft,
    – felnőttek számára: 1000 Ft/fő,
    – diákok számára: 500/fő.
    A fiúktól, férfiaktól azt kérjük, hogy üdítőt hozzanak magukkal, a lányokat, asszonyokat arra hívjuk, hogy egy-egy tálca süteménnyel vagy szendviccsel járuljanak hozzá a együttléthez. (A szervezés megkönnyítése végett nagy örömmel vesszük, ha a sekrestyében vagy a plébániahivatalban előre jelzik részvételi szándékukat.)
    A farsangon sor kerül majd tombolára is, amelyhez várjuk a különböző (jó állapotú) ajándéktárgyak felajánlását. Ezeket a sekrestyében adhatjuk le.
    Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  3. Nagyböjti zarándoklat. A negyvennapos szentidő első szombatján, március 5-én autóbuszos zarándoklatot szervezünk hazánk legősibb, Szent István korától ismert és nemrég teljesen megújult Mária-kegyhelyére, Bodajkra. Indulás 7:00 órakor, visszaérkezés 19:00 óra tájban. A délelőtt során közös szentmisére, imádságra, kulturális programra kerül sor. A délutánt Székesfehérváron fogjuk tölteni. A három fogásos ebédet is tartalmazó út költsége felnőttek számára 5.000 forint, gyermekek számára 2.500 forint. Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet a sekrestyében.

  4. Nagyböjti keresztutak. Előre jelezzük, hogy nagyböjt péntekjein 18:00-kor keresztutat járunk a Vízivárosi templomban, amelyet mindannyiszor plébániáink valamelyik csoportja vezet. Várjuk a házaspárok (időpont: március 11.), valamint a nyugdíjasok (időpont: március 18.) jelentkezését az egyes állomások elmélkedéseinek, imádságainak a felolvasására. Jelentkezni a szentmise után lehet a sekrestyében, vagy hivatali időben a plébánián.

 

SZ-2022-02-20