Karácsonyi idő első hete

 

  1. Karácsonyi ünnepség. Ma, Szent Család vasárnapján délután 16:00 órakor karácsonyi műsorra kerül sor a Panorámateremben, amelyre mindenkit szeretettel hívunk. A belépés ingyenes!

  2. Szent János napi boráldás. Szent János apostol ünnepén, december 27-én ünnepélyes boráldó szentmisére kerül sor 10:30 órakor a Bazilikában.

  3. A Bazilika ünnepi nyitva tartása. A két ünnep között a Bazilika a szokott nyitva tartási rendben, 8:00 és 16:00 óra között látogatható.

  4. Dicsőítő imaóra. Az év utolsó dicsőítő imaóráját csütörtökön, december 30-án este 19:00 órakor tartjuk a vízivárosi plébániatemplomban.

  5. Óáldás. December 31-én, pénteken este 17:00 órakor a Bíboros Főpásztor mutatja be az év végi hálaadó szentmisét. Ennek keretében kerül sor a Főszékesegyházi Plébánia plébánosi beszámolójára.

  6. Szűz Mária, Isten Anyja főünnepe. Január 1-én, a polgári év első napján vasárnapi miserendet tartunk a Bazilikában. dr. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek 17:00 órakor mutatja be az ünnepi szentmisét.
    A Vízivárosban ezen a napon nem lesz 9:00 órai szentmise, mindenkit a bazilikai liturgiákra hívunk és várunk.

  7. Szentségimádási nap. Január 1. a Főszékesegyházi plébánia szentségimádási napja. A nagymise után, 11:30-tól 16:30-ig kihelyezzük az Oltáriszentséget imádásra. 16:15-kor elimádkozzuk a loretói litániát, amelynek végén szentségi áldást adunk. Szeretettel hívunk és várunk minden esztergomit, hogy közös imádsággal kezdjük a polgári új évet!

  8. Január 2. A karácsony utáni második vasárnapon a szokott miserendet követjük. A Vízivárosban ekkor kerül sor a plébánosi beszámolóra.

  9. Plébániahivatal ünnepi nyitva tartása. A plébániai iroda december 20. és január 3. között zárva tart, a személyes ügyintézés szünetel. Sürgős esetben telefonon, elektronikusan vagy a sekrestyén keresztül vehetik fel velünk a kapcsolatot.