Öltözködés

A főszékesegyház felszentelt hely. Kérjük látogatóinkat viselkedésükkel, ruházatukkal tartsák ezt tiszteletben! Térdet nem fedő szoknyában vagy rövidnadrágban, ujjatlan pólóban ne lépjünk a templomba!

Tájékoztatás az épületben való közlekedésről

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a Kripta kizárólag lépcső igénybe vételével érhető el. Az első emeleten lévő Kincstár és a második emeleten lévő Panorámaterem 60, illetve 120 lépcsőfok megtételével, vagy liften érhető el. A Kupolakilátóhoz csak gyalog lehet feljutni: ehhez 400 lépcsőfokot kell megmásznunk.

Kérjük, nagyobb csomagot, babakocsit ne vigyenek fel a kiállítótermekbe!

Szertartások alatt  a Kincstárba, a Panorámaterembe és a Kupolakilátóhoz a főszékesegyház déli lépcsőházán keresztül juthatnak be. 

Rossz idő esetén a Kupolakilátó nem látogatható. Ennek kapcsán felhívjuk figyelmüket, hogy az időjárási viszonyokat a Kupolában szolgálatot teljesítő munkatársak folyamatosan figyelik. Kizárólag az ő joguk eldönteni, hogy engedélyezik-e a látogatást a Kupolakilátón, hiszen odafönt gyakran igen eltérőek a légköri viszonyok a "földszinten" tapasztaltakhoz képest. Emiatt kérjük megértésüket! 

Kerekesszékkel a templomba való bejutáshoz a bejárat nyitását telefonon a +36-33/402-354 számon, vagy a templomban szolgálatot teljesítő munkatársainktól lehet kérni.

Fényképezés

A templomtérben nem tiltott a fényképfelvételek készítése, azonban kérjük a vaku használatának a mellőzését. A Kincstárban sem a videó, sem a fényképezőgép használata nem megengedett. 

Mobiltelefon

A templomtérben tilos a  telefonálás.

Mosdók

Mosdók a parkolóknál, illetve a panoráma  szinten találhatók.