Öltözködés

A főszékesegyház felszentelt hely. Kérjük látogatóinkat viselkedésükkel, ruházatukkal tartsák ezt tiszteletben! Térdet nem fedő szoknyában vagy rövidnadrágban, ujjatlan pólóban ne lépjünk a templomba!

 

Tájékoztatás az épületben való közlekedésről

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a Kripta kizárólag lépcső igénybe vételével érhető el. Az első emeleten lévő Kincstár és a második emeleten lévő Panorámaterem 60, illetve 120 lépcsőfok megtételével, vagy liften érhető el. A Kupolakilátóhoz csak gyalog lehet feljutni: ehhez 400 lépcsőfokot kell megmásznunk.

Kérjük, nagyobb csomagot, babakocsit ne vigyenek fel a kiállítási termekbe!

 

Szertartások alatt a Kincstárba, a Panorámaterembe és a Kupolakilátóhoz a főszékesegyház nyugati (dunai) oldaláról nyíló Királykapun át juthatnak be. 

 

Rossz idő esetén a Kupolakilátó nem látogatható. Ennek kapcsán felhívjuk figyelmüket, hogy az időjárási viszonyokat a Kupolában szolgálatot teljesítő munkatársak folyamatosan figyelik. Kizárólag az ő joguk eldönteni, hogy engedélyezik-e a látogatást a Kupolakilátón, hiszen odafönt gyakran igen eltérőek a viszonyok a "földszinten" tapasztaltakhoz képest. Emiatt kérjük megértésüket!

 

Kerekesszékkel a templomba való bejutáshoz a székesegyház északi bejáratánál (jobb oldali bejárat) alakítottunk ki rámpát.
A bejárat nyitását telefonon a +36-33/402-354 számon, vagy a templomban szolgálatot teljesítő munkatársainktól lehet kérni.

 

Fényképezés

A templomtérben nem tiltott a fényképfelvételek készítése, azonban kérjük a vaku használatának a mellőzését. A Kincstárban sem a videó, sem a fényképezőgép használata nem megengedett.

 

Mobiltelefon

A templomtérben tilos a telefonálás.

 

Mosdók

Mosdók a déli harangtorony Információs Központjában találhatók.