Húsvét 2. hete

 

  1. Bazilika 200. Április 23-én ültük Szent Adalbert ünnepét, és másnap ünnepélyes nagymisével emlékeztünk meg a Bazilika alapkőletételének 200. évfordulójáról. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik munkájukkal, szolgálatukkal feledhetetlenné tették ezt a magasztos ünnepet!
    Az évfordulós hétvégére megújítottuk a Panorámateremben található építéstörténeti kiállítást. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk, hogy keresse fel ezt az ingyenesen látogatható teret, és — a modern technika vívmányait is kiaknázva — ismerkedjen meg közelebbről főtemplomunk alapkőletételének és építésének körülményeivel, s informálódjon a jelenleg is zajló, átfogó és összetett felújítási munkálatokról!
     
  2. Esztergom megyei jogú város. Május 1-én, Húsvét harmadik vasárnapján nyeri el otthonunk a kiemelkedő „megyei jogú város” címet. Ezt a napot 10:30-kor közös szentmisével szeretnénk megünnepelni, amelyet reményeink szerint a Bíboros Főpásztor fog bemutatni. Ezt követően kerül sor a civil ünnepségre.
    Mindenkit szeretettel hívunk és várunk erre az alkalomra, amikor együtt imádkozhatunk egész városi közösségünkért!
     
  3. Országos Mindszenty-zarándoklat. Az idei évben május 7-én, szombaton kerül sor a szokásos országos Mindszenty-zarándoklatra. Az ünnepélyes nagymisét a püspöki konferencia tagjainak koncelebrálásával a Bíboros Főpásztor fogja bemutatni. Az ünnepi hétvégére a Mindszenty Alapítvánnyal karöltve külön programokkal is készülünk. Ezekről a későbbiek során a hirdetőtáblán és a honlapunkon találhatnak majd részleteket!

 

 

Bazilika 200 PLAKAT A3 20220410

 

 

SZ-2022-04-24